یکشنبه ۲ آذر ۱۴۰۴ - ۱۸:۵۸

همزمان با سی و سومین دوره هفته کتاب؛

آیین رونمایی از کتاب «ردپای فاخته» در مشهد برگزار شد

image-20251123081323-3.jpeg

همزمان با سی و سومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، آیین رونمایی از کتاب «ردپای فاخته» اثر مریم احمدی، در کتابخانه مرکزی امام خمینی(قدس سره) برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان خراسان رضوی، همزمان با سی‌ و سومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، آیین رونمایی از کتاب  «ردپای فاخته» اثر مریم احمدی، در کتابخانه مرکزی امام خمینی(ره) مشهدمقدس برگزار شد.

بهاره قاسمی، رئیس کتابخانه مرکزی امام خمینی(قدس سره) با اشاره به نقش کتاب و کتابخوانی در ترویج فرهنگ جامعه گفت: باعث افتخار و خوشحالی است که در هفته کتاب، میزبان رونمایی از یکی از آثار ادبی نویسندگان شهرمان هستیم. رمان «ردپای فاخته» نوشته‌ مریم احمدی، عضو فرهیخته کتابخانه مرکزی امام خمینی(قدس سره) مشهد، نمونه‌ای درخشان از تلاش نویسندگان جوان و دغدغه‌مند شهر ما است.

مریم احمدی، نویسنده کتاب هم، با اشاره به انتشار دومین رمان خود، درباره مسیر نویسندگی و مضمون اثرش گفت: «ردپای فاخته»، دومین رمان من بعد از «ساعت صفر سکوت» است و این کتاب، تا حدی بومی‌نویسی و فولکلوریک دارد و زندگی قهرمان داستان از دهه ده شمسی آغاز می‌شود. در این روایت، با آدم‌های زیادی آشنا می‌شویم، سر سفره‌شان می‌نشینیم و خاطراتشان را مرور می‌کنیم. تلاش کردم ضمن یادآوری مشهد قدیم و برخی رسوم آن، نشان دهم رفتارهایی که در کودکی با قهرمان داستان صورت گرفته چگونه در سرنوشت او، نسل بعد و حتی نسل‌های بعدتر انعکاس یافته است.

وی همچنین، درباره پیشینه فعالیت خود گفت: عضویت در انجمن نویسندگان عصر داستان و انجمن قلم سپید، و همچنین بهره‌مندی از آموزه‌های استادان مکتب بافت مشهد، زمینه‌ساز ورود من به مشهدپژوهی و مشهدشناسی شد.

آیین رونمایی از کتاب «ردپای فاخته» در مشهد برگزار شد

آیین رونمایی از کتاب «ردپای فاخته» در مشهد برگزار شد

در ادامه، احمد اخلاقی، دبیر محفل ادبی نقش قلم کتابخانه مرکزی، ضمن تحلیل محتوایی این اثر بیان کرد: اثر «ردپای فاخته» یک رمان اجتماعی است که به موضوعی شناخته‌شده در جامعه می‌پردازد؛ موضوعی چون تنوع‌خواهی در روابط که اگرچه معمولاً با پنهان‌کاری همراه بوده و مورد نکوهش قرار گرفته، اما قبح آن برای مردان در طول تاریخ کمتر انگاشته شده است. نکته ارزشمند این رمان آن است که نویسنده در اثر خود، داوری مستقیم نکرده و از زاویه‌ای تازه به مسئله پرداخته است. او پیامدهای این رفتارهای ناسنجیده را بر دیگران و حتی نسل‌های بعد آشکار کرده که در نوع خود بسیار ستودنی است. انتخاب عنوان «ردپای فاخته» نیز به‌خوبی بازتاب‌دهنده نگاه نویسنده به این موضوع است.

گفتنی‌ است، چاپ دوم این رمان در ۲۲۴ صفحه، به‌تازگی توسط نشر محقق منتشر و روانه بازار کتاب شده است.
در پایان این مراسم، یک نسخه از کتاب «ردپای فاخته» با امضای نویسنده به کتابخانه مرکزی امام خمینی(قدس سره) مشهد اهدا شد.

آیین رونمایی از کتاب «ردپای فاخته» در مشهد برگزار شد

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
9 + 4 =